Mambang Records
SELAMAT DATANG KE FORUM MAMBANG RECORDS
KITA BERKONGSI MAKLUMAT DAN MENGETAHUI
PERKEMBANGAN MAMBANG RECORDS BERSAMA-SAMA!

TERIMA KASIH


FORUM UNTUK FAMILY MAMBANG RECORDS
 
MBG FrontpageHomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak dari kami Mambang Records...CD EP Mambang Records telah pun rasminya dikeluarkan..pada harga RM15...jika anda ingin mendapatkan CD Ep Mambang Records sila berurusan dengan JhoeBling@Raja_Mambang@Lil^Fiz...jangan ketinggalan~~...
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Top posters
Raja_Mambang
 
DenGz_aDzmieRa
 
~~MiSsSaRaToKyO~~
 
NU^UL89
 
LILFIZ89
 
JhoeBling
 
♪Mya_Mya♪
 
comei_ika
 
pUrple_mambAng
 
Da_MoRBiD69
 
Latest topics
Statistics
We have 168 registered users
The newest registered user is squirchris

Our users have posted a total of 16669 messages in 171 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 106 on Mon Aug 29, 2011 10:21 pm

Share | 
 

 CERITA LAWAK

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
Admin
Administrator
Administrator


Posts : 37
Join date : 2009-05-05
Age : 30
Location : PineappleCity

PostSubject: CERITA LAWAK   Tue May 05, 2009 10:00 pm

First topic message reminder :

KUMPULKAN KOLEKSI CERITA LAWAK ANDA DISINI.... clown
Back to top Go down
View user profile http://mbgrepublic.forumotion.com

AuthorMessage
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Thu May 28, 2009 2:25 pm

Laughing3 Laughing3 Laughing3 Laughing3 Laughing3
hahahha.. gilo lawak cito yo... hahaha...
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Fri May 29, 2009 1:17 pm

Da_MoRBiD69 wrote:
SEBUAH KAMPUNG KECOH.... MENDENGAR ADA BERITA DARI SORG BUDAK...
BUDAK ITU BERKATA.."LEMBU JANTAN BERANAK KEMBAR"....
KECOH... MENDENGAR BERITA ITU ORG KAMPUNG RAMAI2,DAN WARTAWAN SEKALI PERGI KE TEPI PADANG TEMPAT LEMBU ITU BERANAK....
SAMPAI DI SANA TOK PENGULU BERTANYA...MANA LEMBU JANTAN YANG BERANAK TU?
LALU SEORG LELAKI MEN JAWAP LEMBU AKU....
BETUL KA LEMBU JANTAN KAMU BERANAK KEMBAR?
SAPA KATA....
LEMBU BETINA SAYA YANG BERANAK.... HABIS TU SAPA YG BUAT CERITA..LEMBU JANTAN BERANAK...
LELAKI ITU PUN MENJAWAP.. NAMA SAYA "JANTAN"
INGAT KAN LEMBU JANTAN YANG BERANAK KEMBAR...RUPA NYA NAMA AWAK JANTAN...HAHAHA

boleh tahan jgak lawaknya....
boleh menghilangkan ngantuk....
Laughing3 Laughing3 Laughing3 Laughing3
Back to top Go down
View user profile
Fareez
Mambang
Mambang


Posts : 149
Join date : 2009-05-13
Age : 23
Location : Cat City

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Fri May 29, 2009 2:53 pm

cerita kemelut politik di perak:

Sepasang suami isteri yang sedang berehat-rehat sambil suami membaca akhbar dan isteri yang sedang menghirup kopi di meja makan.


Si isteri mula memecah kesunyian dgn menyatakan ketidakpuasan hatinya terhadap pergolakan politik yang sedang berlaku di kampung halamannya di Perak.


Lalu si suami pun membalas dengan berkata, "memang susah kalau 1 kapal ada 2 nakhoda. Kan lebih mudah kalau 2 kapal dengan 1 nakhoda je................"


Isteri membalas, "lain macam je bunyinya tu bang"..........sahut isteri.

Back to top Go down
View user profile
Fareez
Mambang
Mambang


Posts : 149
Join date : 2009-05-13
Age : 23
Location : Cat City

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Fri May 29, 2009 2:56 pm

cerita kisah anak kembar....

Empat orang bakal ayah sedang menunggu kelahiran bayi mereka diruang rehat sebuah hospital. Kegelisahan jelas diriak muka mereka…

Seorang jururawat keluar dari bilik pembedahan lalu berkata kepada lelaki yang pertama, “Tahniah! Isteri Tuan selamat melahirkan anak kembar dua.”
“Kembar dua! Kebetulan pula, saya bekerja di menara berkembar Petronas,” kata lelaki yang pertama dengan riangnya.

Beberapa minit kemudian, seorang jururawat lain datang memberitahu kepada lelaki kedua, “Isteri Tuan selamat melahirkan bayi kembar tiga. Tahniah!”
“Apa? Kembar tiga! Saya bekerja dengan 3D Corporation, kata lelaki yang kedua.

Setengah jam kemudian, seorang jururawat memberitahu kepada lelaki ketiga, “Tahniah! Isteri Tuan selamat. Tuan dikurniakan anak kembar empat” kata jururawat itu dengan tenang.
“Kembar empat! Sungguh saya tak menduga kejadian ini, saya pula bekerja di Four Season Hotel,” kata lelaki ketiga dengan gembira.

Lelaki yang keempat mula mundar-mandir kegelisahan. Ketiga-tiga lelaki tadi berasa hairan melihat keadaan lelaki keempat itu. Mereka bertanya, “Apakah yang merunsingkan awak?”

Dengan perasaan gelisah dia menjawab “Saya bekerja di Seven Eleven.”

Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Fri May 29, 2009 4:19 pm

Laughing3 Laughing3 Laughing3 Laughing3 Laughing3
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Fri May 29, 2009 5:26 pm

Laughing3 Laughing3 Laughing3 Laughing3
Back to top Go down
View user profile
Fareez
Mambang
Mambang


Posts : 149
Join date : 2009-05-13
Age : 23
Location : Cat City

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Fri Jun 12, 2009 10:24 pm

Suatu hari seorang penyelam sedang melihat terumbu karang di dalam laut.

Pada kedalaman 8 meter, tiba -tiba dia melihat seseorang berada disampingnya. Dia sangat terkejut kerana orang tersebut tidak memakai peralatan menyelam.

Penyelam itu turun lagi sampailah ke kedalaman 15 meter. Sekali lagi dia terkejut melihat orang yang disebelahnya tadi masih mengikutinya. Penyelam itu turun lagi, sampai ke kedalaman 25 meter...orang yang tadi turut mengikutinya.

Penyelam makin hairan, dan dia mendekati orang tersebut sambil memberikan white board dengan pensilnya dengan tulisan: "Hebatnya kamu...bagaimana caranya sampai ke kedalaman ini tanpa memakai alat menyelam?"

Orang itu mengambil white boardnya dan menulis: "Aku lemaslah...bodoh!"

Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Mon Jun 15, 2009 11:28 am

wakakka.. bekai white board lok.. muakkakaka



Laughing3 Laughing3 Laughing3 Laughing3
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Mon Jun 15, 2009 8:28 pm

afro

hehehhehe...dh nak lemas pun sempat jwak nak ngeso bodo eh...sort da jak org ya aie...ahaks~~~!!!!

Laughing3 Laughing3 Laughing3

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Tue Jun 16, 2009 9:50 am

hahahha.. skit perut miss tk mbak tetak.. gilo apo.. muakakka
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Tue Jun 16, 2009 10:44 am

afro

bna t jwak bh.....hik2.....

Laughing3 Laughing3 Laughing3

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Tue Jun 16, 2009 6:08 pm

Very Happy
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Thu Jun 18, 2009 9:27 am

Laughing3
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
NU^UL89
Mambang
Mambang


Posts : 1515
Join date : 2009-05-08
Age : 27
Location : johor baharu yg tak brape nak baru

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Sun Jun 28, 2009 4:01 am

Laughing3 Laughing3 Laughing3
Back to top Go down
View user profile
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Sun Jun 28, 2009 12:38 pm

afro

Raja Mambang nak cerita lawak aie...not smiley only....

Cry 2 Cry 2 Cry 2 Cry 2 Cry 2

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
DenGz_aDzmieRa
Mambang
Mambang


Posts : 2117
Join date : 2009-05-08
Age : 30
Location : GaGo~!!!!

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Sun Jun 28, 2009 10:01 pm

urm... saya kah yang bersalah sebab saya tidak tetak???
Back to top Go down
View user profile
NU^UL89
Mambang
Mambang


Posts : 1515
Join date : 2009-05-08
Age : 27
Location : johor baharu yg tak brape nak baru

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Sun Jun 28, 2009 11:24 pm

"berlagak"

dalam satu penerbangan....
ada 5 orang berlainan negara..
antaranya:orang ingeris,org england,
org francis,orang malaysia dan org bangla..

org england=mengisap curut dan bercerita tntg curutnya.."kat tempat aku,curut ni merata2 ada..mana2 pun senang dpt..aku tak heran langsung ngan curut ni.."selepas itu die pn buang curut tu keluar dari kapal terbang..

org prancis=lepas tgk org england td,org francis plak keluarkan minyak wanginye..seraye brkate"kat tempt aku,minyak wangi ni belambak2.aku pn tak heran langsung ngan minyak wangi ni"pahtu die pn membaling minyak wangi tu keluar kapal terbang dgn lagaknye..

org malaysia= (tak puas hati tgk 2 org yg blagak tadi) "tiba2 mengambil org bangla di sebelahnya lalu melempar org bangla tersebut keluar dari kapal terbang..

dua org yg berlagak tadi(org francis dn org england)menjadi hairan lalu bertanya kpd org malaysia.."kenape kau lempar org bangla tu keluar??"

org malaysia selambe je menjawab.."aku lagi tak heran...org bangla, bersepah2 kat negara aku.."
Back to top Go down
View user profile
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Mon Jun 29, 2009 6:38 pm


_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Tue Jun 30, 2009 11:03 am

Laughing3 Laughing3 Laughing3 Laughing3
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
DenGz_aDzmieRa
Mambang
Mambang


Posts : 2117
Join date : 2009-05-08
Age : 30
Location : GaGo~!!!!

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Tue Jun 30, 2009 11:09 am

urm.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
NU^UL89
Mambang
Mambang


Posts : 1515
Join date : 2009-05-08
Age : 27
Location : johor baharu yg tak brape nak baru

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Wed Jul 01, 2009 11:30 pm

Suatu petang datang seorang lelaki berumur ke kelinik ENT, kerana
telinganya di masuki biji kacang hijau semasa dia membeli barang dapur
di pasar.


Doktor : "Selamat petang..."
Pesakit : "Selamat petang Doktor!"
Doktor : " Ada masaalah apa ...?"
Pesakit : "Telinga saya dimasuki biji kacang hijau, Doktor..."
Doktor : "Biar saya periksa telinga anda!"
setelah diperiksa... .
Doktor : " Ada 2 cara untuk mengeluarkan biji tersebut...."
Pesakit : "Apa caranya doktor?"
Doktor : "Pembedahan kecil kosnya 2 ribu ringgit dan pilihan kedua pula percuma..."
Pesakit : "Mahal sangat Doktor, kalau yang percuma bagaimana?"
Doktor : "Yang percuma kena sabar..."
Pesakit : "Baik, saya sabar, dan bagaimana caranya...?"
Doktor : "Anda sirami telinga anda 2 kali sehari dan nanti jika
sudah jadi tauge' anda boleh ler tarik keluar."
Pesakit : "Huh

Back to top Go down
View user profile
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Thu Jul 02, 2009 3:31 am

afro

huahuahuahuahuahua~~~!!!!!! bodo jak nak ngu kacang ya jadi togey...sakit jwak ya bh..bna x...hahhahahhahahhaahhahahhah

Laughing3 Laughing3 Laughing3

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
NU^UL89
Mambang
Mambang


Posts : 1515
Join date : 2009-05-08
Age : 27
Location : johor baharu yg tak brape nak baru

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Fri Jul 03, 2009 11:32 pm

aok..nang mena ya raja_mambang..
hehehehe...
jadi kpade sesape yg nak beli barang dapo tu..
hati2...jangan sampai kacang ijau ke,beras ke,masuk dalam telinga anda..

aok kata
lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
NU^UL89
Mambang
Mambang


Posts : 1515
Join date : 2009-05-08
Age : 27
Location : johor baharu yg tak brape nak baru

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Mon Jul 06, 2009 6:05 pm

WASIAT

Milah berada di sisi ketika Johari sedang nazak..
sebelum meninggal,sempat johari brpesan kepada isterinya.......


johari: milah! sebelum aku mati nanti, aku ingin berpesan padamu..

milah: iya bang cakaplah..

johari: aku mau kau kahwin dengan halim..

milah: (terkejut) ish abang nie,kan halim tu musuh ketat abang selama ni..apa abg rela menyerahkan milah kepadanya....

johari: aku ingin dia menderita seperti yg aku alami 30tahun hidup bersamamu..

milah: ?????

Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Wed Jul 08, 2009 3:01 pm

TEKA-TEKI YANG LAYAK DIBERI PENAMPAR !!!…



1) Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman?
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pastu lu tido balik….
2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M opp!!! salah EPL laaa
3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.


4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
Answer: Kuda belang….cube kira brape black belt dia ade.
5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.
7) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis ‘TARIK’
Cool Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki…siapakah saya?
Answer: Pembohong…
9) Apa dia ‘Jauh di mata, dekat di hati’?
Answer: Usus
10) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut
11) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak
12) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan ‘buaya’
13) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer:Sekretari baik………………’Selamat pagi Boss’
Sekretari kurang baik………..’Dah pagi ni Boss’

14) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang…heheheh
15) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur
16) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung
17) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah ‘kringgg’ bole diangkat…
18) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa …gile ape…
19) Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah……
Hahahahahahahahhhahahahh !!!!!!!



Laughing3 Laughing3 Laughing3 Laughing3 Laughing3 Laughing3
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
Sponsored content




PostSubject: Re: CERITA LAWAK   Today at 10:56 am

Back to top Go down
 
CERITA LAWAK
View previous topic View next topic Back to top 
Page 11 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Buku yg Akhir2 ini Kamu Baca
» [DONE] VocaPost Year-end Gathering @Jakarta
» Suka Duka Role Play World
» Vocaloid 3 China
» siapa Utaite,producer,dan lagu vocaloid favorit kaliaan?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Mambang Records :: KEDAI KOPI :: Ruangan Cerita Lawak/Serammmm-
Jump to: