Mambang Records
SELAMAT DATANG KE FORUM MAMBANG RECORDS
KITA BERKONGSI MAKLUMAT DAN MENGETAHUI
PERKEMBANGAN MAMBANG RECORDS BERSAMA-SAMA!

TERIMA KASIH


FORUM UNTUK FAMILY MAMBANG RECORDS
 
MBG FrontpageHomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak dari kami Mambang Records...CD EP Mambang Records telah pun rasminya dikeluarkan..pada harga RM15...jika anda ingin mendapatkan CD Ep Mambang Records sila berurusan dengan JhoeBling@Raja_Mambang@Lil^Fiz...jangan ketinggalan~~...
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Top posters
Raja_Mambang
 
DenGz_aDzmieRa
 
~~MiSsSaRaToKyO~~
 
NU^UL89
 
LILFIZ89
 
JhoeBling
 
♪Mya_Mya♪
 
comei_ika
 
pUrple_mambAng
 
Da_MoRBiD69
 
Latest topics
Statistics
We have 168 registered users
The newest registered user is squirchris

Our users have posted a total of 16669 messages in 171 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 106 on Mon Aug 29, 2011 10:21 pm

Share | 
 

 MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next
AuthorMessage
JhoeBling
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 1157
Join date : 2009-05-05
Age : 30
Location : PineappleCity

PostSubject: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 07, 2009 12:19 pm

First topic message reminder :



NAMA : ABDUL ALFANI BIN ABU BAKAR @ JHOE BLING2

UMUR : 23 THN

ASAL : OF COZ LA SARIKEI D PINEAPPLECITY

NO. TEL : XMOK BERIK SEBARANG

POSITION : RAPPER SIOT..HIHIHI


Back to top Go down
View user profile http://www.mbgrepublic.forumotion.net

AuthorMessage
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Tue May 12, 2009 11:55 am

ok,ika nak tauk sapa mambang2 skalian....
sapa lagi ahli2 yer....
bila ditubuhkan & napa nama mambang jadi pilihan....
kalau blh crita sikit sebanyak mengenai mambang2 ni....
mcm mn & idea sapa buka forum ni?
untuk apa forum ni dibuka & apa maklamatnya....?
sorry yer kalau ika banyak tanya....tapi kalau tak byk tanya
ssh jgak coz ika tak tauk....

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
JhoeBling
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 1157
Join date : 2009-05-05
Age : 30
Location : PineappleCity

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Tue May 12, 2009 2:39 pm

Mambang yang original nya juz ade 2 orang jew ika....
Jhoe n John d Mambang....selepas beberapa ketika baru la ade masuk sorang yang baru...Lil^Fiz...

Mambang Records ni ditubuhkan pada 21.01.2008....skang dah Setahun 4 bulan 12 hari....

Pasal salasilah mambang nanti Izan yang Sambung....hehehe

Sape bukak forum nie..?
yang bukak forum nie idea Jhoe...
Forum nie Jhoe bukak lepas tengok feed back group Mambang Records kat Friendster semakin mendapat perhatian...n berkemungkinan banyak yang minat nak tau ape perkembangan Mambang Records...

so, Jhoe bukak Forum nie sebab nak kumpul kan semua yang ader dalam group Friendster tu kat sini..supaya senang nak berinteraksi dengan kitorang....

Kitorang memang suke nak kumpulkan kengkawan dari merata tempat...mane yang tau nama Mambang Records tu kite invite masuk kat sini...

nak dijadikan cerita, Lil^Fiz pon kami dapat dari Friendster...die macam banyak minat nak nyanyi tapi x tau nak buat camner...
so, Mambang bagi peluang untuk Lil^Fiz cube nasib dengan kitorang...
bermacam2 cerita dah dibuat bile lil^Fiz ade same...dah lepas dengan ujian tu....Lil^Fiz skang dah jadi sebahagian dari kitorang...hehehe

lau ika nak tau lagi...tanye lagi....
cheers
Back to top Go down
View user profile http://www.mbgrepublic.forumotion.net
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Tue May 12, 2009 8:37 pm

afro

salasilah nama mambang....

bismillah hirrahman nirrahhim......

ok, nama mambang mulanya menjadi sebutan saya dgn insan yg bergelar Roslan Ahmad ( chik lan a.k.a bapak mambang ).....
sbb apa...? sbb saya dgn beliau selalu keluar mlm2....
so dgn itu saya panggil beliau mambang jerr....n den beliau pun panggil saya mambang gak.....
sejak tu ler panggilan mambang tu jd mainan n den tersebar ke kengkawan yg sama lepak dgn kita org ika....
tu ler sbb nya kenapa mambang menjadi sebutan spontan bila berjumpa.....

ok, sekarang, kita bukak cerita wujudnya nama Mambang Records....

ini bermula bila john ( raja mambang ) meet jhoe (jhoe bling2 ) d rumah bapak mambang...ms tu, izan lom knal lagi dgn jhoe....
hari berganti hari lepak d rumah bapak mambang, so izan n jhoe dh knal antara satu sama lain....
n den jhoe pasang muzik kat scooter nya yg telah d cipta oleh nya sendiri....masa tu bulan puasa dekat nak raya dh....
izan berminat la dgr muzik lagu raya yg telah d editkan oleh jhoe tu....
so izan tanyer la jhoe buat muzik tu guna software apa....
izan ngan jhoe pun sembang2 n izan just beri idea nak combine kan software izan dgn software jhoe....so kita buat temu janji ler...
dgn tidak d sangka2 (hahahhahahha)...tercipta nya sebuah lagu pertama iaitu LAMUNAN.....
n den jhoe kata dia nak buat lagi lagu2 seterus nya dgn ada nya 2 software yg telah d satukan....huahuahuahua....
tercipta lah lagu conteng2.....mulanya utk suka2 jer ika....tp selepas mendapat sokongan dr kengkawan, kita org buat lagi lagu lain....
dan masa itu lah wujudnya nama Mambang Records....
semua setuju dgn nama itu sbb senang d ingat dan sesuai dgn perangai masing2....jd, maka dgn bersaksi kan PC, keyboard dan gitar....maka nama Mambang Records d rasmikan....
sehingga lah ke hari ini.....

izan dpt cerita kan sampai setakat ni jer dulu ey....
nanti izan sambung lagi.....

just 4 ur information ika.....

lol! lol! lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 10:10 am

hehehhe.. tang best jak salasilah keluarga mambang tk.. hihihi...
pstttt... ni lagu lamunan yo?? sik do di post lam porem pun..
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 10:23 am

afro

ado lagu ey....
p lagu yo nang lmk bna2 coz lagu ya 1st lagu dr Mambang Records bh miss...
so kualiti sora nya terlalu jauh beza dr lagu yg dh ado nektok...
al maklum lah nak, lagu yo lah mulo2 mek org...
lom dak tauk nak k effect2 ni bh....
insyaAllah, klak mek update lagu yo k....
mek nak rekod sora lok k...mun dh siap lak mek inform g ngan miss k...sabar a...

cheers cheers cheers cheers cheers

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
DenGz_aDzmieRa
Mambang
Mambang


Posts : 2117
Join date : 2009-05-08
Age : 30
Location : GaGo~!!!!

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 10:30 am

sapa nak kenalan ngan saya....???? ahahhaha
Back to top Go down
View user profile
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 10:38 am

afro

saya saya saya saya.....I I i i i i i I I I.....

cheers cheers cheers cheers cheers

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 10:44 am

mizz juak.. hiih.. ley x ena yg pose maut kt kedey bju yo???? hihihih lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 10:46 am

scratch scratch scratch scratch scratch

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
DenGz_aDzmieRa
Mambang
Mambang


Posts : 2117
Join date : 2009-05-08
Age : 30
Location : GaGo~!!!!

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 10:51 am

hak hak hak

bisa aja bah miss
Back to top Go down
View user profile
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 10:53 am

Suspect Suspect Suspect Suspect Suspect

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 11:04 am

meetunclesalamz wrote:
hmmm...
nama nya ATIQAH...
Owg ROBAN...

kawan salamzz yg kj AADK tu nama sama mcm ika laa plak....
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 11:12 am

JhoeBling wrote:
Mambang yang original nya juz ade 2 orang jew ika....
Jhoe n John d Mambang....selepas beberapa ketika baru la ade masuk sorang yang baru...Lil^Fiz...

Mambang Records ni ditubuhkan pada 21.01.2008....skang dah Setahun 4 bulan 12 hari....

Pasal salasilah mambang nanti Izan yang Sambung....hehehe

Sape bukak forum nie..?
yang bukak forum nie idea Jhoe...
Forum nie Jhoe bukak lepas tengok feed back group Mambang Records kat Friendster semakin mendapat perhatian...n berkemungkinan banyak yang minat nak tau ape perkembangan Mambang Records...

so, Jhoe bukak Forum nie sebab nak kumpul kan semua yang ader dalam group Friendster tu kat sini..supaya senang nak berinteraksi dengan kitorang....

Kitorang memang suke nak kumpulkan kengkawan dari merata tempat...mane yang tau nama Mambang Records tu kite invite masuk kat sini...

nak dijadikan cerita, Lil^Fiz pon kami dapat dari Friendster...die macam banyak minat nak nyanyi tapi x tau nak buat camner...
so, Mambang bagi peluang untuk Lil^Fiz cube nasib dengan kitorang...
bermacam2 cerita dah dibuat bile lil^Fiz ade same...dah lepas dengan ujian tu....Lil^Fiz skang dah jadi sebahagian dari kitorang...hehehe

lau ika nak tau lagi...tanye lagi....
cheers

Woo....mcm tu ker rupanya
jadi kebanyakan ahli2 dlm forum ni mmg dari friendster la yer....
ika harap mambang akan terus maju dari semasa ke semasa...amiN
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 11:22 am

Raja_Mambang wrote:
afro

salasilah nama mambang....

bismillah hirrahman nirrahhim......

ok, nama mambang mulanya menjadi sebutan saya dgn insan yg bergelar Roslan Ahmad ( chik lan a.k.a bapak mambang ).....
sbb apa...? sbb saya dgn beliau selalu keluar mlm2....
so dgn itu saya panggil beliau mambang jerr....n den beliau pun panggil saya mambang gak.....
sejak tu ler panggilan mambang tu jd mainan n den tersebar ke kengkawan yg sama lepak dgn kita org ika....
tu ler sbb nya kenapa mambang menjadi sebutan spontan bila berjumpa.....

ok, sekarang, kita bukak cerita wujudnya nama Mambang Records....

ini bermula bila john ( raja mambang ) meet jhoe (jhoe bling2 ) d rumah bapak mambang...ms tu, izan lom knal lagi dgn jhoe....
hari berganti hari lepak d rumah bapak mambang, so izan n jhoe dh knal antara satu sama lain....
n den jhoe pasang muzik kat scooter nya yg telah d cipta oleh nya sendiri....masa tu bulan puasa dekat nak raya dh....
izan berminat la dgr muzik lagu raya yg telah d editkan oleh jhoe tu....
so izan tanyer la jhoe buat muzik tu guna software apa....
izan ngan jhoe pun sembang2 n izan just beri idea nak combine kan software izan dgn software jhoe....so kita buat temu janji ler...
dgn tidak d sangka2 (hahahhahahha)...tercipta nya sebuah lagu pertama iaitu LAMUNAN.....
n den jhoe kata dia nak buat lagi lagu2 seterus nya dgn ada nya 2 software yg telah d satukan....huahuahuahua....
tercipta lah lagu conteng2.....mulanya utk suka2 jer ika....tp selepas mendapat sokongan dr kengkawan, kita org buat lagi lagu lain....
dan masa itu lah wujudnya nama Mambang Records....
semua setuju dgn nama itu sbb senang d ingat dan sesuai dgn perangai masing2....jd, maka dgn bersaksi kan PC, keyboard dan gitar....maka nama Mambang Records d rasmikan....
sehingga lah ke hari ini.....

izan dpt cerita kan sampai setakat ni jer dulu ey....
nanti izan sambung lagi.....

just 4 ur information ika.....

lol! lol! lol! lol! lol!
Woo....gitu yer izan
tapi bg ika ok jgak la dgn buat forum mcm ni...
sekurang2nya org lain tau tentang kumpulan ni....
ika terus terang bgtau ika pun tak tau n tak pernah dgr...
tapi bila sblm ni izan ada bgtau info sikit2 pasal group izan ni ika rasa mcm berminat nak tau...
so,sbb tu jgak laa ika blh join dlm forum ni...insyaallah pas ni ika akan sebarkan kat kengkawan yg lain...
tak rugi join dlm forum ni coz blh kenal n tau aktiviti apa2 yg ada....
ika nak tanya sikit,napa izan,jhoe,lilfiz tak masuk pertandingan realiti...?contoh AF,MENTOR,RTM/apa2 jer?
korang semua berbakat....kalau korang semua ada masuk ika akan sokong 100%
ika dah dgr lagu2 yg ada semuanya best2 termasuk laa lagu luahan lilfiz...
ika harap agar mambang record akan terus maju & ika doakan yg terbaik untuk mambang record.....amiN
walaupun ika ni tak brapa tau sgt tapi ika mmg berminat nak tau.....cayok,cayok Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
JhoeBling
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 1157
Join date : 2009-05-05
Age : 30
Location : PineappleCity

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 3:17 pm

TQ ika....part nak masuk rancangan realiti memang xde...sebab kitorang xder nak fikir bende tu smue...lau nak berjaya x semesti nye ikut mende camtu....usaha yang penting....

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.mbgrepublic.forumotion.net
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 3:36 pm

JhoeBling wrote:
TQ ika....part nak masuk rancangan realiti memang xde...sebab kitorang xder nak fikir bende tu smue...lau nak berjaya x semesti nye ikut mende camtu....usaha yang penting....

betul tu....tapi jhoe,izan/lilfiz tak terpikir ker nak hantar lirik/lagu2 ciptaan ke tmpt yg sepatutnya?
bg laa org dlm bidang seni dgr/tgk/nilai apa yg korang buat....sekurang2 nya ada jgak yg blh mengetengahkan bakat yg korang ada...mn nak tau blh jadi penulis lirik/penyanyi satu hari nnt...
tapi apa2 pun good luck to you all semua....ika akan sokong korang semua walaupun ika ni bkn dari sabahan/sarawak yer...
walaupun percakapan kita berbeza tapi ika rasa mmg best dapat kwn2 mcm korang semua....
Back to top Go down
View user profile
JhoeBling
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 1157
Join date : 2009-05-05
Age : 30
Location : PineappleCity

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 3:40 pm

Thanks ika.....hehehe

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.mbgrepublic.forumotion.net
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 4:02 pm

Smile Smile
mmg best laa lagu2 tu....
ika paling suka lagu andai kau pergi sblm ku & only u (dlm kalbuku)
tapi kebanyakkan lagu2 ni sikit sebanyak ada jgak laa yg berkaitan dgn kehidupan ika....termasuk laa lagu luahan (lilfiz)
Back to top Go down
View user profile
JhoeBling
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 1157
Join date : 2009-05-05
Age : 30
Location : PineappleCity

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 4:05 pm

ye eik??
kebetulan la plak kan...?
Smile

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.mbgrepublic.forumotion.net
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 4:20 pm

A'aa...tapi ada jgak laa yg ika tak brapa fhm perkataan dlm setiap lirik
tapi takpa ika buat2 fhm sendiri....ntah betul ker tak
hahahahaha..... Laughing Laughing hidup mambang record

~~~~cayok,cayok,cayok~~~~
Back to top Go down
View user profile
JhoeBling
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 1157
Join date : 2009-05-05
Age : 30
Location : PineappleCity

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 4:22 pm

heheh....memang kreatif...klau x tau...tanye la......k?

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.mbgrepublic.forumotion.net
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 4:29 pm

ok....tak payah risau
kalau ika tak tanya dlm forum ni,
ika tanya dgn mbr kat luar sana....
ika ada jgak kenalan dari sabah n sarawak yg kj kat cni.....
ika br jer bg web mambang record....
ika suruh diaorg buka n join skali coz semua dlm ni org sabahan n sarawak...

~~~~caiyok,caiyok,caiyok~~~~
Back to top Go down
View user profile
JhoeBling
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 1157
Join date : 2009-05-05
Age : 30
Location : PineappleCity

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 4:31 pm

Sabah xde lagi la ika...yg banyak dalam web ni Sarawak...heheheh bagi jangan x bagi...hihi

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.mbgrepublic.forumotion.net
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 4:33 pm

ye ker,ingatkan ada...
hari tu kalau tak salah ika miss cakap ada org sabah....
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Thu May 14, 2009 4:34 pm

kawan ika tu sarikei jgak loo....
hari tu dia ckp iban kat ika,ternganga jgak laa ika....
Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG   Today at 10:02 pm

Back to top Go down
 
MARI BERKENALAN DENGAN MAMBANG
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next
 Similar topics
-
» [Utatte Mita] RikuRikuRi
» [Lounge] Free Talk
» "Gombal" xD
» Road to #MikuExpo 2014
» [DONE] JiMat, ada yang mau dateng? o.o

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Mambang Records :: Sesi Berkenalan :: Sesi Suai Kenal-
Jump to: