Mambang Records
SELAMAT DATANG KE FORUM MAMBANG RECORDS
KITA BERKONGSI MAKLUMAT DAN MENGETAHUI
PERKEMBANGAN MAMBANG RECORDS BERSAMA-SAMA!

TERIMA KASIH


FORUM UNTUK FAMILY MAMBANG RECORDS
 
MBG FrontpageHomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak dari kami Mambang Records...CD EP Mambang Records telah pun rasminya dikeluarkan..pada harga RM15...jika anda ingin mendapatkan CD Ep Mambang Records sila berurusan dengan JhoeBling@Raja_Mambang@Lil^Fiz...jangan ketinggalan~~...
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Top posters
Raja_Mambang
 
DenGz_aDzmieRa
 
~~MiSsSaRaToKyO~~
 
NU^UL89
 
LILFIZ89
 
JhoeBling
 
♪Mya_Mya♪
 
comei_ika
 
pUrple_mambAng
 
Da_MoRBiD69
 
Latest topics
Statistics
We have 168 registered users
The newest registered user is squirchris

Our users have posted a total of 16669 messages in 171 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 106 on Mon Aug 29, 2011 10:21 pm

Share | 
 

 ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Sat May 09, 2009 3:09 pm

First topic message reminder :

forummer.. ktk org ley post cerita tak org nk berkenaan ngn hantu.. ley mntak pndapat ttg cerita yo k.. bena or cuma di edit jak.. thanx...





p/s : miss....Jhoe dah edit post tok....kita tuka topik jadi cerita antu tok k..?
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda

AuthorMessage
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Thu May 14, 2009 10:13 am

Suspect Suspect Suspect Suspect Suspect

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Thu May 14, 2009 11:23 am

huhuhhuh... menyeramkn na.. huhu..
secaro pelias..
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Thu May 14, 2009 11:55 am

afro

ado udik word baru....
menatang apo pelias eh bh....

scratch scratch scratch scratch scratch

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Thu May 14, 2009 12:12 pm

simpang malaikat 44..
bahso mek org bah..
"secaro pelias"
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Thu May 14, 2009 12:13 pm

misz_candy wrote:
kakya nak mek slalu ditindih antu tyme di rumah cya...er......
pnh mrasa x takowg????

ika pernah jgak tidur kena tindih....
nipun first time dlm hidup selama hidup 25thn....
time tu ika ada kursus di politeknik,jB....
tmpt tu mmg berhantu,tapi hantu tu tak muncul depan ika cuma usik2 mcm tu jer....
mlm terakhir kursus ika tak blh langsung tidur,time tu mmg tdur ramai2 dlm bilik mbr...
bilik tu kecil jer tapi dok 5 org....yg lain2 semua dah pejam mata tapi ika belum lagi...
jam menunjukkan dah pukul 3.50 am....
time tu ika terdengar suara org bercakap kat tepi bilik,bila diamati betul2 mn ada org coz kami org terakhir masuk bilik...
ika mmg takut pastu pejamkan jgak mata ni,tangan kiri tutup telinga & baca ayat kursi...
pastu ika tersentap,ada benda tindih...ika meronta2 sambil baca ayat2 kursi dgn sekuat hati tapi tak dak sapa pun dgr...
bila esok pagi diaorg tanya napa dgn ika baru laa ika crita,ika kena tindih....
tapi sblm kejadian tu ika ada masuk bilik sendiri simpan buka n masuk toilet...
bila keluar toilet tggu mbr pulak time tu ika ada dgr org berjalan kat luar bilik....
ika buka pintu & tgk tak ada sapa2 pun....pastu bau busuk sgt
ika apa lagi cabut keluar lepak dgn mbr2 yg lain....pas dari tu tak masuk bilik dah tggu pagi baru masuk
pagi tu crita kat chef2 pasal ika dgr pastu kena usik,tindih....cheff tu bgtau
mmg dekat bilik ika tu sblm ika duduk dah ada org kena usik n histeria...
diaorg dah panggil bomoh,ni diaorg kena pggl semula....alhamdullillah ika tak la jd mcm budak sblm ni histeria...ni bermakna ika masih kuat,bukan lemah semangat.....ni laa pengalam ika
mungkin pasni ada crita baru plak coz 21/5/09-25/5/09 ika akan ke tempat yg sama jgak untuk kursus....

~~~~cayok,cayok,cayok~~~~
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Thu May 14, 2009 12:16 pm

miss_saratokyo wrote:
simpang malaikat 44..
bahso mek org bah..
"secaro pelias"

apa maknanya ni (secaro pelias)....?
Back to top Go down
View user profile
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Thu May 14, 2009 12:18 pm

afro

izan ingatkan ika supaya bawak kan sekali surah Yassin k...
dan mintak plindungan dr Allah k ika....
izan mmg tak nak blaku ngan izan kena2 tindih cmni...tak nak...
takut tak angkat lagi bah...waaaaaaaa!!!!!!!!!

Neutral Neutral Neutral Neutral Neutral

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Thu May 14, 2009 12:41 pm

mkna nya simpang malaikat 44 laa ika.. hihihi
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Thu May 14, 2009 12:42 pm

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Thu May 14, 2009 12:55 pm

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
JhoeBling
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 1157
Join date : 2009-05-05
Age : 30
Location : PineappleCity

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Thu May 14, 2009 5:42 pm

lagi...ada gik cerita ka...??

_________________
Back to top Go down
View user profile http://www.mbgrepublic.forumotion.net
pUrple_mambAng
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 780
Join date : 2009-05-05
Age : 28
Location : Oil Town

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Thu May 14, 2009 8:33 pm

xda crita.....mek baca jak...ahaKz...!!
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Fri May 15, 2009 12:05 pm

ahakz.. lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Fri May 15, 2009 12:15 pm

Raja_Mambang wrote:
afro

izan ingatkan ika supaya bawak kan sekali surah Yassin k...
dan mintak plindungan dr Allah k ika....
izan mmg tak nak blaku ngan izan kena2 tindih cmni...tak nak...
takut tak angkat lagi bah...waaaaaaaa!!!!!!!!!

Neutral Neutral Neutral Neutral Neutral
ingat mcm tu jgak laa....tapi dlm hp ika ni mmg dah ada ayat kursi,yassin dll surah lagi
kalau ika pergi mn2 rasa tak sedap badan,kalau time nak tidur ika mesti buka surah2 tu dgr sambil baca....
nasib baik laa time tu benda tu tak ikut sampai ker rumah....
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Fri May 15, 2009 12:21 pm

ish2.. klu ikut sampai ke umah cm citer jangan pandang belakang mmg naya laa ika.. huhuh.. miss xnk.. sbb tu laa lam handbag, wallet n hs mmg ade surah2 tu..untuk jaga diri kn..
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Fri May 15, 2009 12:33 pm

mmg betul tu....
pas hbs kursus tu ika ni mmg letih giler coz sepanjang kat sana ika kurang tidur n ada sampai tak tidur langsung....bila blk rumah sibuk laa dgn adik nak tunang,kj ofis byk pastu dgn adik ipar abang ika lak sakit,ada org buat...ika p tgkdgn adik yg nak tunang tu...mmg teruk laa dia kena tampar muka tu, kena cili muka,mata,mulut...
bila kami blk rasa tak sedap badan pastu anjing pun nyalak kuat....
benda tu ikut blk n adik ika lak kena....time tu sehari sblm dia tunang
pas hbs dia tunang baru kami berubat,2 kali baru ok...pas adik dah ok,kak ipar pulak yg jadi...benda ni bersangkut2 tau
semua ni org dengki dgn kebahagiaan n kesengan kita...
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Fri May 15, 2009 5:46 pm

ape2 je org ley buat ika.. huhu..
org ni xley nk tgk kita hidup senang lenang..
mst ae yg dengki.. huuhuhhu
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Fri May 15, 2009 9:11 pm

afro

ok, tok pengalaman aku d kaburi oleh nak sikor ya...

time aku nak near pento ( nangkap ketam ) dlm apong....
hutan apong ya x jwak besar n luas ni jak...
ada kecik ckit dr padang men bol....
xda besar nak...time ya jam dh nak masuk maghrib dh...
nak negar jak lah tek, dhya lu balit...
time nak balit yah ya lu carik jln kuar...
maka betul dh arah tuju, p stgh jam jln, x jwak kuar n nemu jalan or rumah org...
besa nya 5 minit dh nemu jln n rumah org dh bah...
bunyi air sungey nang ada, p bila ngagak nuju ke sungey ya, lu x sampey2...
belabah nyawa aku ya nang Tuhan jak tauk aie...
pasya cun azan maghrib berkumandang, dgn kinek ya jwak nemu jln keluar...
eran nak...p alhamdulillah selamat....
pento nak d tegar ya, lu x d ambik sampey lah ke ari tok...
x berani g nak masuk lam hutan apong ya...enggai kamik....

ya d antara pengalaman aku....

Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
meetunclesalamz
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 326
Join date : 2009-05-07
Age : 30

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Fri May 15, 2009 11:28 pm

Setakat tk belom ada gik lah... cuma.......
Back to top Go down
View user profile
pUrple_mambAng
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 780
Join date : 2009-05-05
Age : 28
Location : Oil Town

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Fri May 15, 2009 11:39 pm

cuma pa??cherita la...nak maca tok...ahakZ...
Back to top Go down
View user profile
meetunclesalamz
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 326
Join date : 2009-05-07
Age : 30

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Fri May 15, 2009 11:43 pm

nya maen ketok pintu jak ngan kmk...
Back to top Go down
View user profile
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Sat May 16, 2009 8:52 am

Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Sat May 16, 2009 11:50 am

lol! lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Sun May 17, 2009 6:54 pm

afro

mlm saya keluar dgn chenta saya nak, saya round2 kat taman susur jambu...
mlm tu mmg ndah bangat siiii...sbb...hehhehehhe...ep...ni leh pdh...
dlm mek duak round ya nak, chenta mek swoh mek mbak laju g moto ya sbb nya da nengok nak sikor ya...
lu meremang bulu roma lok...
nak ni yakah....nang ada jak bh...nasib jak chenta saya ya x ngeraong...
mun dak, lu kejut jwak saya kali...p mlm ya bn t jwak...
sejuk seram semacam jak...nang gelik lah sbb sunyi bh...
waima pun ada org lalu lalang...mlm ya bh..ahhahhahahhaha....

affraid affraid affraid affraid affraid

nak lebih2 ya xmok citer....hek2...peace!!!!

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
pUrple_mambAng
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 780
Join date : 2009-05-05
Age : 28
Location : Oil Town

PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Sun May 17, 2009 11:10 pm

uik...knk nya nak ngeraong..pa nak ditangga lah?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~   Today at 10:07 pm

Back to top Go down
 
~~Pengalaman Tak Orang dengan hantu~~
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» [Utatte Mita] RikuRikuRi
» [Lounge] Free Talk
» "Gombal" xD
» Road to #MikuExpo 2014
» ~~Alien's junkyard: sketch and gallery~~

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Mambang Records :: KEDAI KOPI :: BORAK-BORAK KOSONG-
Jump to: