Mambang Records
SELAMAT DATANG KE FORUM MAMBANG RECORDS
KITA BERKONGSI MAKLUMAT DAN MENGETAHUI
PERKEMBANGAN MAMBANG RECORDS BERSAMA-SAMA!

TERIMA KASIH


FORUM UNTUK FAMILY MAMBANG RECORDS
 
MBG FrontpageHomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak dari kami Mambang Records...CD EP Mambang Records telah pun rasminya dikeluarkan..pada harga RM15...jika anda ingin mendapatkan CD Ep Mambang Records sila berurusan dengan JhoeBling@Raja_Mambang@Lil^Fiz...jangan ketinggalan~~...
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
Top posters
Raja_Mambang
 
DenGz_aDzmieRa
 
~~MiSsSaRaToKyO~~
 
NU^UL89
 
LILFIZ89
 
JhoeBling
 
♪Mya_Mya♪
 
comei_ika
 
pUrple_mambAng
 
Da_MoRBiD69
 
Latest topics
Statistics
We have 168 registered users
The newest registered user is squirchris

Our users have posted a total of 16669 messages in 171 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 106 on Mon Aug 29, 2011 10:21 pm

Share | 
 

 Suka Duka Forummer mbgrecords

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Suka Duka Forummer mbgrecords   Mon Jun 22, 2009 2:18 pm

ok.. kita kongsi suka duka kita bersama forummer kat mambangrecord forum.. klu boleh, post dalam bahasa kebangsaan kita.. untuk memudahkan pemahaman dari forummer dr negeri lain k.. thankx..


flower flower flower flower flower flower flower flower

- Strightly No Ngenjen K -
Back to top Go down
View user profile
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Mon Jun 22, 2009 11:31 pm

afro

Raja Mambang terkilan sbb kdg2 ada jwak forumer yg melampau glak2 bh...Raja Mambang malas nak mdh sapa org ya...Raja Mambang berik clue jak k...nektok org ya xda on9 g selepas knak tegur saya bh...

ok, saya juga terkilan kerana ada yg dh join forum tp cgel post pun xda d post nya bh...pknalkan dirik pun xda...mok dgr pa hujah Raja Mambang...? ok...tok hujah Raja Mambang...NYE PYE JAK~~~~!!!!

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
pUrple_mambAng
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 780
Join date : 2009-05-05
Age : 28
Location : Oil Town

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Tue Jun 23, 2009 12:05 am

em...nak tyk leh...topic tok utk suka duka nak kisah dolok ka kisah skrang tok?luahan suka duka kita yang lepas mahupun sekarang tok?
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Tue Jun 23, 2009 12:44 pm

pUrple_mambAng wrote:
em...nak tyk leh...topic tok utk suka duka nak kisah dolok ka kisah skrang tok?luahan suka duka kita yang lepas mahupun sekarang tok?

papel boleh post jak..
janji berkaitan ngn topik k..
nk dlok or nk knek tk...


flower flower
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Tue Jun 23, 2009 12:54 pm

Raja_Mambang wrote:
afro

Raja Mambang terkilan sbb kdg2 ada jwak forumer yg melampau glak2 bh...Raja Mambang malas nak mdh sapa org ya...Raja Mambang berik clue jak k...nektok org ya xda on9 g selepas knak tegur saya bh...

ok, saya juga terkilan kerana ada yg dh join forum tp cgel post pun xda d post nya bh...pknalkan dirik pun xda...mok dgr pa hujah Raja Mambang...? ok...tok hujah Raja Mambang...NYE PYE JAK~~~~!!!!

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad


miss tahu siapa yg dimaksudkan raja mambang itu... tettttt..
miss pun terkilan jugak.. sbb dak2 br xintro kn diri kt sesi suai kenal..
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Wed Jun 24, 2009 2:27 am

afro

bgs lah mun miss dh tauk ya...bna x pdh mek ya miss...?

cheers cheers cheers cheers cheers

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Wed Jun 24, 2009 12:08 pm

sabor jer izan....
Back to top Go down
View user profile
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Wed Jun 24, 2009 12:12 pm

afro

ye lah ika...sabaq jer no.....

lol! lol! lol!

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Wed Jun 24, 2009 3:22 pm

Raja_Mambang wrote:
afro

bgs lah mun miss dh tauk ya...bna x pdh mek ya miss...?

cheers cheers cheers cheers cheers

miss tauk baa...
apo2 yg berlaku miss tauk..
juz miss mlaz nk poret ilak..
miss ado ngga eh kt cc dlok baa..
tp miss wat2 sik ngga..
jaik miss kn..
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Thu Jun 25, 2009 1:36 pm

afro

bna....knak x tunggit ke langit burit nyeh...kompress da jak mbiak ya nak...huh~~~!!!

lol! lol! lol!

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Thu Jun 25, 2009 5:13 pm

nang hampehhh.. sik juak eh brani nk on9 gik.. muakkaak
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Thu Jun 25, 2009 9:59 pm

afro

saya sangat bangga sbb rami yg dh join...p part sedih nya ada yg join p just join jak...cgek post pun xda...cmni eh...? huh~~~!!!!

Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
DenGz_aDzmieRa
Mambang
Mambang


Posts : 2117
Join date : 2009-05-08
Age : 30
Location : GaGo~!!!!

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Thu Jun 25, 2009 10:01 pm

saya sedih bila ada yang ngutuk2 sama dikpun lam forum tok
Back to top Go down
View user profile
DenGz_aDzmieRa
Mambang
Mambang


Posts : 2117
Join date : 2009-05-08
Age : 30
Location : GaGo~!!!!

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Thu Jun 25, 2009 10:51 pm

saya suka sebab saya punya suka nak madah apa la

sapa yang nego olah saya lam tok, saya akan berduka

myakaakkakakkaa
Back to top Go down
View user profile
Raja_Mambang
Artis Mambang Records
Artis Mambang Records


Posts : 2731
Join date : 2009-05-05
Age : 33
Location : PIneApPleCITy

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Sun Jun 28, 2009 6:35 pm

afro

Mambang Records mendapat jemputan ke cbu utk perform d cnun pada 1.8.2009...amin...

cheers cheers cheers

_________________


~~~~~Peace n Harmony~~~~~
Back to top Go down
View user profile
DenGz_aDzmieRa
Mambang
Mambang


Posts : 2117
Join date : 2009-05-08
Age : 30
Location : GaGo~!!!!

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Sun Jun 28, 2009 9:10 pm

duka sebab lom ada tt
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Mon Jun 29, 2009 10:38 pm

sukanya ika sbb dapat join dlm mambang record forum....
tapi dlm masa yg sama agak sedih jgak laa coz belum dapat
memahami ayat2 dari forumer yg lain....agak sukar bg ika nak menggunakan
ayat2 tersebut...tapi apa2 pun tq bg yg sudi ajar ika....
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Mon Jun 29, 2009 10:41 pm

walaupun ika tak berapa nak faham dlm forum ni tapi ika try memahami...
bila ika on9 dlm forum ni ika rasa seronok sgt...ika dapat baca apa yg ditaip
oleh forumer yg lain...itu dapat mengembirakan hati ika....tapi bila ika tak on9
jiwa ika rasa kosong,hati tak tenteram....
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Mon Jun 29, 2009 10:46 pm

hati amat gembira bila ALLAH menanugerahkan kita sesuatu yg kita amat sayang
dan suka....kita patut menhargai pemberian tersebut....tapi kegembiraan tersebut belum tentu akan berpanjangan....ALLAH sentiasa menguji hambanya....amat berat bg ku bila diuji terus terusan...kadang2 rasa amat sukar nak tempuhi ujian dari ALLAh bila org yg kita sayang jauh tinggalkan kita....
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Mon Jun 29, 2009 10:50 pm

bila kita sayang mesti tak berpanjangan....
napa ALLAH slalu menguji ika mcm ni....
dah tak sanggup nak hadapi semua ni....
tak habis2 satu,satu masalah yg perlu ika tempuhi....
hidup ni terasa tak bermakna langsung...
Back to top Go down
View user profile
~~MiSsSaRaToKyO~~
ORANG KANAN MAMBANG
ORANG KANAN MAMBANG


Posts : 1742
Join date : 2009-05-06
Age : 27
Location : sRi AmAn BuMi BeNaK NgAn BoYaK

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Wed Jul 01, 2009 12:58 pm

kita kene redha ngn ketentuan yang Allah tentukan pada kita..
ada hikmah disebalik kejadian..
Back to top Go down
View user profile http://www.tagged.com/shyaidda
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Wed Jul 01, 2009 4:17 pm

betul tu....
Back to top Go down
View user profile
DenGz_aDzmieRa
Mambang
Mambang


Posts : 2117
Join date : 2009-05-08
Age : 30
Location : GaGo~!!!!

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Wed Jul 01, 2009 9:47 pm

urm...
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Sat Jul 04, 2009 12:48 pm

nak berkongsi cerita duka ika pada thn lepas bulan 11 2008....
kes ni cuma masalah rumah tangga sepupu ika tapi sampai jadi kes polis...ika dapat ugutan dari suami sepupu ika dan untuk keselamatan ika,ika laporkan pada pihak polis...tapi untuk pertama kali jadi,ika blh maafkan suaminya dan tak bawak kes ni ke mahkamah dan dakwa dia....polis dah maklumkan pada ika,ika blh dakwa dia coz kes ni dah jadi kes polis,pihak polis blh tahan dia dlm lokap dan naik mahkamah...di sebabkan ika ni sayang isteri dia yg merupakan sepupu,kawan baik ika dan ika sayang,kesian kat anak dia yg masih kecil,family2 diaorang kes tu ika abaikan cuma ika minta tolong pihak polis nasihatkan suami dia...
Back to top Go down
View user profile
comei_ika
Senior Forummer
Senior Forummer


Posts : 789
Join date : 2009-05-06
Age : 32
Location : Pulau Mutiara

PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Sat Jul 04, 2009 1:31 pm

kisahnya bermula mcm ni...sepupu ika ni namanya aida berkahwin dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki yg comel...kisahnya terjadi time dia dlm tempoh berpantang....suami dia ada pompuan lain,dlm tempoh berpantang tu suami cuma dtg tgk jer aida dgn ank tapi dia tak pernah bermalam kat rumah mak mertua dia...yg paling sedih tu,aida buat kenduri kat rumah mak dia si suami dia tu bkn datang nak tolong coz tu kenduri anak dia tapi dia datang cuma mkn kemudian blk rumah...blh dia keluar dgn pompuan lain (wahida) naik kereta yg baru beli...(kongsi dgn aida)...aida pun belum naik lagi...benda ni terus berlarutan dan aida pun dah tak sanggup nak hadapi sorg2 dan dia pun cerita kat ika masalah dia kat ika...dia minta ika call wahida tu dan ika pun call laa bg warning dlm masa yg sama bgtau kat wahida yg si fendy tu dah berkahwin dan punyai anak....dia janji dgn ika tak nak ganggu fendy dah...tapi semua tu tipu bohong belaka,dia msh contact aida ni sampai nak cerai dgn laki dia....dia cerita kat ika lagi dgn mbr kat ofis pastu ika dgn mbr lagi sorg bersepakat pergi JPJ dan cari wahida nak bersemuka dgn dia terus...kat jumpa kat parking,time tu mmg kami naik angin laa coz bdk tu mmg kurang ajar tak reti malu dah la ambil laki org msh blh buat bodoh,tak berasa malu..
pas dr tu kami sepakat dgn wahida,berbincang dgn fendy jgn ada apa2 hubungan dah kesian dgn aida coz dia sakit tak blh tension2....wahida minta kami janji jgn bgtau kat aida tentang apa yg kami bincang ni...kami setuju walaupun kami tak percaya dia...bila mlm hari aida call ika tanya sama ada kami ada jumpa dgn pompuan tu/tak....apa yg kami ckp dgn wahida tu sbb fendy(suami aida) blk rumah maki2,marah2 aida....ika ckp kat dia takpa kita jumpa terus bersemuka nnt ika bgtau apa yg kami ckp...ok la ingatkan dah settle,esok pagi aida bgtau tarikh/tempat yg kami nak jumpa...sbnrnya wahida tu buat cerita yg bukan2 lagi pas jumpa kami kat fendy...tu yg fendy naik angin wahida tu mengapi-apikan lagi
ika ingat dan masih simpan msj ugutan dari fendy...pada tarikh 14.11.2008 jam 08.42 pagi ika dapat msj dari fendy dia maki,mencarut dan mcm2 lagi...ika buat tak tau jer mungkin org tgh mrh mmg mcm tu....tapi rupa2nya bila ika diam dia lagi bengang,fendy terus menerus send msj kat ika sebanyak 5msj dan kesemua tu msj berbau ugutan...atas nasihat kwn2 yg lain ika terus ke balai polis buat report dan ika diminta ke PPD dan berjumpa dgn inspektor(bahagian jenayah)...selepas keterangan diambil kami blh blk laa...dlm kes ni yg blh jadi lagi berpanjangan disebabkan pompuan tak berguna tu(wahida)...dia laa punca segala2nya bkn ika sj ckp mcm tu tapi polis tersebut pun kata mcm tu...mmg niat kami bagus coz nak pulihkan keaadaan yg keroh,nak tlg sepupu sendiri tapi cara kami salah coz sblm tu kami tak jumpa mak,ayah aida dan ceritakan....pas blk dari balai polis kami ke rumah aida dan jumpa ayah dia tanpa pengetahuan aida...terkejut beruk ayah aida dgn sikap fendy terhadap kami dan sampai jadi kes polis....sepatutnya fendy patut bersyukur sepanjang aida kj dgn kami,kami laa org terdekat dgn aida yg byk tlg aida time aida jatuh pengsan sapa yg tolong jaga?sapa yg tlg hantar?sapa yg tlg angkat?fendy time tu bila kita call tak pernah nak angkat...tu yg ika sedih sgt2 apa yg terjadi....first time dlm hidup membantu org dapat balasan mcm tu sampai jadi kes polis....ika mmg sedih sgt dgn sikap fendy tu....dah la jadi suami yg tak bertanggungjawab,bila kita nasihatkan dia,kita pulak yg nak dipersalahkan....kami ni bukan org luar mcm pompuan tu(wahida)...kami ni sepupu aida,ada pertalian darah dgn aida,kalau aida tak nak cerita kat family dia,kami ni sbg sepupu yg terdekat dgn dia yg patut membantu....takkan la kami ni nak dok diam2 mcm org bodoh jer...kalau fendy yg salah kami akan tegur mcm tu jgak kalau aida yg salah kami akan buat benda yg sama...dah laa budi bahasa tak ada,perangai lak hodoh...mmg sedih sgt dan kes ni jadi kenangan yg tak dapat ika lupakan sampai bila2 selagi nyawa dikandung badan....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Suka Duka Forummer mbgrecords   Today at 10:59 am

Back to top Go down
 
Suka Duka Forummer mbgrecords
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Suka Duka Role Play World
» [J-Music] supercell
» Hal yang paling kalian suka dari Vocaloid

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Mambang Records :: KEDAI KOPI :: BORAK-BORAK KOSONG-
Jump to: